سفارش تبلیغ
صبا ویژن
هر کس جویای حکمت است، باید خاندان مرا دوست بدارد [پیامبر خدا صلی الله علیه و آله]
 
دوشنبه 95 شهریور 29 , ساعت 2:33 عصر

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

  تحقیق در مورد بیماری های روحی فایل ورد (word) دارای 38 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد تحقیق در مورد بیماری های روحی فایل ورد (word)   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی تحقیق در مورد بیماری های روحی فایل ورد (word) ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن تحقیق در مورد بیماری های روحی فایل ورد (word) :

بیماری های روحی

1 ـ آزاد ـ حسین ( 1368) روان شناسی مرضی کودک ـ انتشارات پاژنگ ، چاپ دوم .
2 ـ شاملو ، سعید ( 1368 ) آسیب شناسی روانی، انتشارات رشد، چاپ دوم .
3 ـ میلانی فر ـ بهررز ( 1370 ) روان شناسی کودکان و نوجوانان استثنایی ـ انتشارات قدس ـ چاپ سوم .

4 ـ Ds mtv (1994 ) diaynostic _ and statistical _ Manual d . c
5 ـ ما هیانه پرورش وزارت آموزش و پرورش ـ تربیت ـ شماره چهارم ـ سال پنجم ـ دی ماه 1368 .
6 ـ کاپلان ـ سادوک ـ گرب ـ ترجمه ـ نصرت الله پورافکاری ـ ( 1375 ) ـ خلاصه روان پزشکی علوم رفتاری ـروان پزشکی بالینی ـ جلد 1 و2 ـ انتشارات شرآب ـ چاپ اول
Dsm _ IIL _ R .

7 ـ طبقه بندی بین اللملی اختلالهای روانی و رفتاری ـ سازمان بهداشت جهانی ـ ترجمه توزندجانی ـ حسن ( 1375 ) انتشارات بخشوده ـ چاپ اول ICD _ 10 .
8 ـ حق جو ـ محمد حسین ـ اظطراب و نگرش ـ انتشارات مرکز فرهنگی انصارالمهدی .
9 ـ مقاله با فشارهای روانی ـ مترجم : مجتبی جزایری ـ نشر پیکان ـ چاپ اول .
10 ـ مجله اطلاعات علمی ـ سال شانزدهم ـ شماره 12 ـ شماره پی در پی 277 مهرماه 81

.
مقدمه:
مفهوم اضطراب ودرمان رفتاری آن
اضطراب عبارت است از دلشورمنتشره ناخوشلیند و مبهم که اغلب علائم تحریک سیستم عصبی خودکار همراه آن مشاهده می شود . با تعریف فوق در می یابیم اضطراب با ترس متفاوت است . حذف اضطراب از زندگی روزانه لازم است ونه ممکن بلکه حدود مطلوبی از اضطراب باعث کارایی اشخاص برای تطابق با مشکلات قریب الوقوع می گردد. اختلالات مربوط به اضطراب به صورت متفاوت تظاهر پیدا میکند . مثلا اضطراب اجتماعی که ممکن است ناشی از یادگیری و یا نوع نگرش و باورهای شخص به محیط خویش باشد.

در هر صورت این اضطراب موجب عدم توانایی ابراز وجود ( که این امر خود اضطراب را تقویت می کند) افسردگی و یا تقویت افکارخودکار منفی گردد. به طورکلی آموزش بیانگر ی به منظور افزایش مهارتهای بین فردی طراحی شده است . دراین روش ابتدا موارد زیر ارزیابی می شود.
الف) موقعیتهای مورد توجه مراجع وآنچه که مراجع دراین گونه موقعیتها انجام می دهند.

ب ) تغییرهای خاص در رفتارهای کلامی وغیر کلامی برای کارآوری مراجعین
ج ) موانع اجتماعی مانند افراد مهم: محیط اجتماعی محدود. منابع شخصی ومحیطی
د) بازبین بد فهمی ها وانتظاراتی که درحین به بیانگرتر شدن مداخله می کنند برای مثال این باور که ( نباید تقاضای دیگران رارد کرد چرا که این امر به احساسات آنها لطمه می زند) مورد بحث قرار می گیرد.

از طرفی از عوارض خطرناک احتمالی اقدامات فوق مانند ازدست دادن فرصت ها ونیز خطر رخداد آثار منفی به دقت ارزیابی شود واگر فقدان رفتار جسورانه ناشی ازنقص درمهارتهای اجتماعی واکنش های هیجانی مداخله گر ووجود اضطراب باشد .افزایش مهارت درکنترل اضطراب مورد توجه قرار می گیرد چنانچه مراجع فاقد مهارتهای لازم باشد از روشهای ارائه مدل ( اجرای زنده توسط مشاور _ ویدئو ) پس خوراند مثبت .رهنموددادن برنامه ریزی تغییر استفاده می شود .
طول دوره آموزشی بیانگری به دامنه رفتارهای اجتماعی وشدت موانع شخصی ومحیطی بستگی دارد.

تغییر عبارتهای درونی یکی از اشکال تفکر اتوماتیک یا خودکار عبارت درونی می باشد .دراین فرم (درونی) جمله هایی که در اصل بصورت واضح اظهار می شوند بدون آگاهی لازم حذف می شوند و بطور پنهانی در ذهن بیان می گردند.
معمولا افراد این عبارتها را در مورد یک رویداد یا معنای آن به خود می گیرند مثلا فرد مبتلا به هراس اجتماعی با این فکر خود کارکه ممکن است رفتارم مورد نقد وبررسی دیگران قرار گیرد سرکار داردتغییر عبارات و گفتارهای درونی خودکار در یک مراحل سه گانه انجام می پذیرد:
الف) آگاهی و مشاهده از آنچه که فرد به خود می گوید .

ب) جایگزین عبارتهای متضاد با عبارتهای اتوماتیک ومخرب قبل وحذف آنها
ج ) ارزیابی مجدد شخص از عبارتهای درونی جدید احساس وحالات ناشی از آنها وواکنش تغیرات بعدی دراینگونه افکار در صورت نیاز به تعدیل عبارتهای درونی تغیر یافته .
این روش دردرمان اختلالهای عاطفی واضطرابی فشارهای روانی واختلال کنترل تکانه کاربرد دارد.دراینجا ما قصد ای راداریم تا مسئله اضطراب رااز زوایای مختلف بررسی کرده وروشهای درمانی آنرا ارائه دهیم.

شناخت بیماری های جسمی »
اصولا خانواده ها نسبت به بیماری های جسمی ، شناخت لازم را دارند بوسیله مطالعه مقالات علمی تبلیغات وسایل ارتباط جمعی و آموزش ها مراجعه به پزشک متخصص نسبت به بیماری های جسمی تا حدودی آگاهی داشته و روش برخورد با آن را می دانند .

همین علم و آگاهی و شناخت مسا ئل و مشکلات و بیماریهای جسمی باعث می شود که با مشاهده کوچکترین آثار بیماری جسمی ؤ خانواده ها فورا در صدد تماس با پزشک بر می‎آیند و مراجعه نکردن به پزشک را یک تقصیر به حساب می آورند و آن را گناه می‎شمارند.
یک مادر با مشاهده تب شدید در فرزند او را به پزشک می رساند زیرا می داند که تب نشانه بیماری است و احتمال می د هد، منشا تب عفونت های مختلف چون ، برونشیت منژیت و سایر بیماریهای حاد تنفسی و گوارشی باشد .

این مادر میداند که تب شدید توام با تشنج و عوارض بیشمار دستگاه های گوناگون بدن است . لذا با هر وسیله ممکن و گاه صرف بودجه های گزاف ، سعی در تماس با پزشک و بیمارستان دارد .
در مقابل صرف هزینه ها ی زیاد نگران نیست ، زیرا سلامت فرزندش تا آخر عمر ، ضربه بی دقتی و بی کفایتی اورا بخود دارد . فرزندش دچار فلج شده و یا از نظر هوش ضعیف یا عقب مانده جسمی حرکتی شود .

از این دقت نظر اولیاء نسبت به بیماریهای جسمی مورد تحسین است و نشا نگر علم و
آگا هی عمومی مردم است و جا دارد از مسولین صداو سیما و مجلات علمی و روزنامه ها که در بالا بردن سطح آگاهی افراد جامعه نقش موثری دارد ، تشکر شود.
« عدم شناخت نسبت به بیماری روحی»

متاسفانه ، خانواده ها آنقدر که به بیماری جسمی فرزند خویش اهمیت می دهند ، نسبت به مسائل و بیماریهای روحی یا آگاهی ندارند و یا نسبت به ‎آن بی توجه هستند .
بسیاریازبیماریهای روحی ، در فرزند یا جوان و حتی میانسال و پیر مرد وجود دارند که ‎
متا سفانه هرگز خانواده ها به فکر شناخت بیماری روحی ،بالا بردن آگاهی ، شناخت درمان وراه های پیشگیری از بیماری های روحی نیفتاده اند و هرگز در صدد برنیامده اند تا عوامل و علل بیماری های روحی را بشنا سند ودرصدد رفع بیماری برآیند و اگر تلاشی هم در این مورد انجام شده باشد بسیار محدود است .

چنا نکه تب ، نشانه عفونت در دستگاه های مختلف بدن و نشان و نماد بیماری است ، بسیاری از اعمال و حرکات فرزندان خانواده نیز نشانه بیماری و ناراحتی روحی است و اگر معالجه نشود ، چنانکه تب عوارض جسمی شدید به د نبال دارد ، بیماری روحی نیز بر جسم و روان انسان اثر مخرب دارد .

گاه عقده های روانی از کودکی در روح فرزند ، ریشه می دواند و تا آخر عمر ، اورا با مسائل جسمی و روحی درگیر می نماید . این عقده های روانی گاه در ابتدا با تدابیر مفید و لازم در کوتاه مدت قابل درمان هستند اما وقتی فشار عصبی مداوم باشد بیماری کم کم بصورت مزمن و یا بدون علائم بروز میکنند ، ریشه بسیاری از بیماری های روحی در خانواده و اجتماع می باشد .
« خجالت از طرح بیماری »

اگر فردی مبتلا به بیماری جسمی شود ، از مطرح کردن بیماری خجالت نمی کشد و آن را زود بیان می کند تا درمان شود .
کسی هم که بیماری روحی، روانی دارد، مثلا دچار اضطراب است ، ترسو بوده یا مبتلا به فوبیاست کمروئی دارد ، عقده ای است ، احتیاج به محبت دارد . عصبا نی است ، از طرح بیماری نباید خجالت کشید همانگونه بیماری جسم ، خجالت ندارد و عواملی موجب بیماری می شوند بیماری های روحی نیز عواملی دارند که باید شناخته و درمان شوند ، تا اثرات سوء این بیماری های روحی جسم و روح انسان را مورد مخاطره قرار ندهد .

« اهمیت آگا هی خا نواده »
مراکز علمی ، مربیان تربیتی و مسولین وسایل ارتباط جمعی ، می بایستی ، مسائل و مشکلات روانی و عوارض ناشی از آن ها ، روش برخورد و مقابله صحیح بیماری ها را به خانواده ها منتقل کنند .

خانواده ها باید هما نقدرکه در فکر سلامت جسم کودک هستند روان و روح فرزند را نیز در نظر داشته باشد . گاه مشکلات روانی مسائل و مشکلات فراوان جسمی را نیز به دنبال دارد و منشا بسیاری از بیماری های جسمی ، مشکلات روحی می باشد . بسیاری از مشکلات روانی و روحی در ابتدا خیلی حاد و مشکل نیستند و با برخورد صحیح خانواده براحتی از بین می روند ، این مسایل در جایی حاد و گاه بی درمان و خطر آفرین می شوند که بجای دلجوئی ، مراقبت و توجه به بیمار ، بیمار از نظر روحی آزرده تر شود با او برخورد خشن انجام گیردیا طرد و منزوی گردد .

در اینجا ست که بیماری کم کم در عمق جان ریشه کرده و کم کم او را دچار مشکل می‎سازد .
بعضی از خانواده ها نسبت به بیماری روحی روانی شناخت غلطی دارند و فکر می کنند کسی که بیماری روحی داشته با شد دیوانه است ، در صورتی ممکن است کسی بیماری روحی داشته باشد و عاقل هم باشد درست مثل کسی که دندان و گوش او درد می کند ، او فردی زنده است ، ولی ناراحتی جسمی دارد .

جنون از نظر دانشمندان نوعی مرگ است . ولی بیماری روحی مجنون نیست حتی کسی که ناراحتی در او بسیار پیشرفته باشد ، این فرد، انسا نی عاقل و زنده است ولی یک نارسایی روحی دارد که باید درمان شود . خانواده باید بداند ، بعضی از ناراحتی های روحی ، مقطعی و گذراست ، مسئله مهم آنجاست که بیماری در وجود فرد رخنه کرده و جسم و روح را تحت تاثیر خود بگیرد .
« اضطراب »

یکی از بیماری های مهم روانی ، اضطراب می باشد . اضطراب منشاء بسیاری از بیماریهای جسمی ، روانی ، روحی ، عا طفی و معنوی انسان می باشد .
از آنجا که استرس یا اضطراب در بین اکثر خانواده ها شیوع دارد . یکی از مباحثی است که باید بعد از روانشنا سی ، علم بیولوژی ، مسا ئل عاطفی واز نظر اسلام مورد بحث قرار گرفته است ، و قرار بگیرد .
یکی از نیازهای علمی خانواد ها ، شناخت نسبت به عوارض اضطراب است . و شناخت به عوامل اضطراب ، آثار روحی ، روانی ، د نیوی و اخروی اضطراب می باشد .
خانواده باید بداند که اضطراب چیست ؟ بوسیله چه عواملی بوجود می آید و عوارض ناشی از آن چیست ؟

اضطراب یک بیماری روحی است . اگر به آثار جسمی و روحی اضطراب دقت کنیم . می‎بینیم چنا نکه دست زدن به سیم برق کشنده است ، یا کسی که طناب به گردنش می بندد و زیر پایش خالی می شود می میرد و یا اگر با تیغ دست خود را ببرد خون می آید . این آثار به خاطر کاری است که انسان در حق خود انجام می دهد و خود را معلول می کند یا از بین می برد . این آثار ظا هری و جسمی است ، اضطراب و فشار جسمی نیز کمتر از این ها نیست

. اضطراب نیز منشا خطرات روحی و جسمی برای انسان را با خطر مرگ مواجه می‎کند . چنانکه اگر انسان بلاهای جسمی برای خود بیاورد از زندگی محروم می شود ، اگر اضطراب و فشار عصبی در انسان مداومت داشته باشد ، آثاری دارد که انسان را از یا زندگی سالم محروم می کند . اضطراب موجب اختلال در سیستمهای مادی و روحی می‎شود و انسان را بیمار می کند .

« عوامل ایجاد اضطراب »
بیماریهای روحی و اضطراب به علت و عوامل بسیار زیادی بستگی دارد انسان یک مرتبه دچار بیماری روحی نمی شود ، بلکه علل و عواملی بتدریج موجب می شوند که انسان دچار اضطراب شود .
هما نگونه اگر میوه یک درخت دچار نارسایی شود . مقصر خود درخت نیست ، بلکه عوامل تشکیل دهنده و یا زمینه ساز پرورش در خت ، در نارسایی میوه سهیم و شریک می باشند .
از جمله عوامل نارسایی ماده می توان ، زمین ، آب ، هوا ، خورشید و باغبان را نام برد و کاستی هر کدام از این ها موجب می شود که محصول درخت ، دچار نوعی نارسایی شود .

در انسان نیز این مساله صدق می کند که بیماری ها وابسته به عواملی هستند که تشکیل مجموعه بیماری روحی را می دهند . این نکته قابل اهمیت است که بیماری روحی گاهی مصری میشود . مثل ویروس و میکروبی که در بعد از جسم رشد می کند و دیگر ان را مبتلا می سازد در بعد بیماری روحی باید به این نکته توجه داشت که این بیماری ها قابل انتقال به دیگران است . اگر پدر ومادر یا معلم عقده حقارت داشت . به فرزند و دانش آموز هم سرایت می کند واو هم تحت تاثیر قرار می گیرد .

لذا بیماری های روحی اگر درمان نشده ودر روح انسان متراکم شوند ، بصورت بد خیم و فزاینده ای جلوه گیر می شوند ، و گاه اگر زیاد پیشرفته باشند ، دیگر قابل درمان هم نیستند
همانگونه که در جسم نیز درمان جسمی لازم است و اگر بیماری در اغاز شناخته و درمان نشود بدخیم و گاه غیر قابل درمان خواهد بود این مسئله در بیماری روحی اهمیت زیادی دارد که سرایت و شیوع بیماری به نسل های بعدی ممکن است نسل های آینده را نیز تحت تاثیر خود بگیرد . زیرا مهمترین ، عامل در دوران کودکی اعمال و رفتار اولیا می باشد و اگر این رفتار دچار خلل ، عارضه بیماری مسری باشد ، به فرزند منتقل خواهد شد .

« خانواده »
یکی از عوامل مهم اضطراب ، نارساییهای روحی و مشکلات ناشی از آن خانواده می باشد . خانواده نقش مهمی در تربیت کودک دارند . لذا مکتب فراگیر اسلام درمورد خانواده بحث های فراوانی دارد . دختر یا پسر ابتدا باید خود سازه کند ، عیوب خود را از بین ببرد ، در صدد رفع بیماریهای اخلاقی و روحی خود برآید سپس تصمیم به تشکیل خانواده بگیرد .

« ازدواج و انتخاب همسر »
اسلام عزیز قبل از تشکیل خانواده ، نسبت به تربیت نسل آینده توجه دارد ، اسلام توصیه می فرماید : که مرد مومن با زن مومن ازدواج کند واز مشرکین دوری نماید . زیرا مهمترین اصل در انتخاب همسر ایمان و تقوا می باشد ، بعد از ایمان مهمترین شرط ازدواج ، ادب و اخلاق است از شرایط دیگر مهم تر است .
« اجتماع »
از جمله عوامل بیماری های روحی اجتماع می با شد . مسایل و مشکلات اجتماعی می تواند موجب فشار و اضطراب روحی در افراد شوند ، مسائل اجتماعی بسیار متعدد می باشند که هر کدام از این مشکلات علل و عوامل خاصی دارند .
اجتماع خانه دوم افراد است و باید از هر گونه ویروس و میکروب روحی و جسمی سالم باشند ، تا از بروز بیماری در افراد جلوگیری شود .

« ترشحات غدد »
در بدن انسان 5 غده مهم وجود دارد که طبیعی بودن حالات روحی انسان ، بستگی به تعادل ترشح این غدد دارد و اگر ترشح هورمن های این غدد کم یا زیاد شود ، مشکلات روحی و روانی برای انسان بوجود می آید این غدد عبارت اند از : 1 ) هیپوفیذ 2) تیروئید 3 ) پارا ـ تیروئید 4 ) فوق کلیوی 5 ) لوالمعده .

هر کدام از این غدد که کار طبیعی خود را از دست بد هند و ترشحات اضافه یاکم داشته باشند، موجب می شوند که تعادل عصبی انسان از بین برود و فرد به ناراحتی های روحی ، روانی و اضطراب ، مبتلا شود . لذا مصرف داروهای هورمونی ، در افراد مستعد اضطراب ایجاد کرد و موجب عدم تعادل روحی می شود .

« غذاهای محرک »
از جمله عواما ایجاد یا تشدید اضطراب و فشار عصبی ، غذاهای محرک می باشد . در افرادی که زمینه تحریک عصبی و بیماری روحی وجود دارد : این نو.ع غذا ها تولید حساسیت بیشتری می نمایند . این غذاها موادی هستند که از ادویه جات ، ترشیجات ، فلفل پیاز و سیر و سرکه تشکیل می شوند .

غذای داغ نیز محرک است ودر انسان عوارض روحی و جسمی می کند . برخی از شیرینی جات ، مصنوعی که از مواد محرکی چون وانیل در آن استفاده می شود ، نیز محرک می‎باشند .
« علل عا طفی »
یکی از عوامل ایجاد اضطراب و بیماریهای روحی ، اختلالات عاطفی است . کسی که از نظر فهم ودرک ضعیف باشد ممکن است که دیگران اورا تمسخر وسرزنش کنند ، تحقیر شود و مرتب بخاطر حافظه ضعیف یا علم کم ، مورد اذیت و آزار واقع شده واز نظر روحی سرخورده گردد . چنین فردی بخاطر افت در تحصیل و ضعف حافظه ، قدرت خود را به وسیله خشم و خشونت ابراز می دارد . زیرا دچار اضطراب و فشار روحی است ، نمی داند این فشار را چگونه تخلیه می کند و خود را را حت کند . لذا به وسیله وسایل مختلف میخواهد شخصیت خود را بروز دهد هر چند این شخصیت خشن و پر دردسر باشد .

باید توجه داشت ممکن است این افراد ، از نظر ضعف در درس ضعیف باشند ، ولی از نظر بعد فیزیکی و کار ، زرنگ و کار آمد می باشند . این استعدادها در افراد شناخته وروی این استعداد ها و توانایی ها سرمایه گذاری شود تا به مرحله شکوفای برسد .
از نظر روانشنا سی ، سرزنش و ملامت ،راه تربیتی صحیحی نیست و از این روش نمی‎توان برای پرورش استعداد ها سود جست حتی مقایسه کردن دو نفر از یک خانواده نیز ، از نظر روانشنا سی درست نیست . هر کس بواسطه وراثت ، عامل ژنتیک ، محیط و …..بگونه ای رشد می کند و استعدادهای هر فرد با فرد دیگری متفاوت است .

« حسادت »
حسادت می تواند منشاء اضطراب و بیماری روحی باشد ، حسادت بیماری خطرناکی است واز نظر اسلام مطرود است و انسان باید حسادت را از خود دور کند .
« احساس گناه »
یکی از عوامل ایجاد اضطراب و بیماری روحی ،احساس گناه است ممکن است فردی بواسطه گنا هی که کرده است ، روحش دچار هیجان و اضطراب شود و متراکم شدن این هیجا نات در اوبیماری روحی بوجود می آورد .

اگر این فرد به دامن خشونت پناه ببرد ، حالت خشم و غضب هیجا نات روحی اورا شدید تر می کند و تمام آثار خشم در وجود او پایدار خواهد شد .
اگر فردی گناهی کرد ، این گناه از نظر شرعی راه جبران دارد . اما اگر فردی گناه کرد و مرتب خود را سرزنش کرد که چرا گناه کردم ؟ حالا چه کنم ، کاش نمی کردم . پس من آدم
بدی هستم . این تلقینات ، مشکل اورا حل نمی کند ، بلکه این سرزنش ها متراکم شده واورا دچار بیماری روحی میکند .
« ترس »
یکی از عوامل ایجاد اضطراب و بیماری روحی ، روانی ، عصبی ، ترس و احساس ناامنی می‎باشد .اگر انسان از جهت خانوادگی ، محیط اجتما عی ، دوست ، مدرسه و آنچه در ارتباط با اوست احساس ناامنی و ترس کند ، این احساس ناامنی در انسان ، تولید اضطراب می کند. اگر در جامعه جو ، ناامنی بروز کند ،

افراد جامعه مضطرب و پریشان خواهند بود . اینگونه موارد در زمان جنگ و موشک باران یا بمباران ها بخوبی مشهود می شود . البته این یک نوع ناامنی و ترس می شوند ، از شکست در معاملات می ترسند . از ضرر وزیان وحشت دارند و از مشوش بودن دچار روحیه ناامنی و ترس می شوند ، اضطراب ، دلهره ، و تشویش در رخسار آ“ ها بخوبی دیده می شود ، حتی در برخی از موارد پیشرفته شخص
د چار سکته قلبی نیز می شود .

گاه ترس از امتحان ، مردودی ، عدم موفقیت در کنکور ، در جوان ها ایجاد تشنج و اضطراب روحی می کند و اکثر این افراد در این حال خشن و عصبی و تندخو می شوند .
« آثار اضطراب »
اضطراب در هر فردی باعث ، ایجاد واکنش های ظاهری می شود . فرد مبتلا اعمالی انجام می د هد که بیانگر اضطراب درونی اوست . آشنایی با آثار اضطراب ، موجب آگاهی از نتیجه هیجان و فشار عصبی می شود .

« حوصله کم »
افرادی که دچار اضطراب می شوند ، معمولا کم حوصله هستند . صبرنداشته و حوصله انجام کارهای پیگیر و مداوم را ندارند . این افراد به علت بی حوصلگی نمی توانند متعادل راه بروند متعادل حرف بزنند ، متعادل غذا بخورند ، متعادل بینند و حتی بطور متعادل فکر کنند . با دقت در کارهای افراد کم حوصله دیده می شود این افراد ، حوصله نشستن سر سفره را ندارند ، گاه سیر هم نمی شوند . نمی توانند سر سفره با آرامش بنشینند . غذا بخورند ، مضطرب هستند ، بهانه می گیرند و سرانجام سفره را ترک می کنند .

« بیماری فکری »
افراد مضطرب از نظر فکری دچار بیماری هستند . بیماری آن ها بصو.رت وهم و خیال بروز می کند . این افراد در حال خیالبافی وزندگی پنداره ای و انگاره ای هستند . همیشه در خیال زندگی می کنند و دنیارا سراب می دانند . خیالبا فی یک بیماری فکری است که انسان را از رسیدن به مدارج عالی علمی و فرهنگی باز می دارد .

« عجله و شتاب »
یکی از آثار اضطراب در انسان عجله و شتاب است . افراد عجول اغلب مضطرب هستند ، می‎ترسند شکست بخورند و یا موفق نشوند لذا هر کاری را با عجله انجام می دهند و گاه مجبور می شوند کاری را چند بار انجام دهند عجله در اسلام مطرود است .
« عدم تعادل »
اضطراب موجب می شود که انسان در کارهایش ، تعادل نداشته باشد . در برخی موارد تند روی کند ، یا در برخی موارد خونسردی به خرج می دهد .

فشار عصبی و اضطراب موجب می شود عدم تعادل در اعضاء نیز دیده می شود . گاه بواسطه اضطراب و فشار عصبی بدن انسان دچار ناراحتی و بیماری می گردد .
« کوتاهی عمر »
اکثر افراد مضطرب و عصبا نی عمر کوتاهی دارند . پدید آمدن یک مشکل شغلی و خانوادگی
فردی یا فامیلی می تواند ، در زمینه سکته و انفار کتوس قلبی را در آن ها ایجاد کرده و آن ها را از پای در آورد .و می بینیم این مسئله اختصاص به سن و زمان مشخصی ندارد . بعلت مشکلات عصبی و هیجان های روحی است که متوسط عمر انسان ها پایین آمده است

« آثار جسمی عصبا نیت »
همچنا نکه عصبا نیت بر روح انسان آثار مخرب دارد ، بر جسم اونیز تاثیرات منفی دارد .
منشاء بسیاری از بیماریهای جسمی ، در عصر حاضر عصبا نیت است . از نظر دانشمندان روانشناسان و پزشکان جسم عصبا نیت اگر شدید و مستمر باشد می تواند جسم انسان را در معرض نابودی و خطر قرار دهد .
« میگرن »
یکی از بیماری های بسیار شایع در افراد عصبا نی میگرن است . میگرن سردردی موضعی است که در زمینه سروپیشا نی بوجود می آید و افرادی به این بیماری مبتلا می شوند که عصبانیت های شدید و مشکلات غیر قابل تحمل بر ای آن ها پیش می آید و زندگی آ ن ها توام با اضطراب و عصبا نیت است .

« سرگیچه و سردرد »
یکی دیگر از آثار اضطراب سردرد و سرگیچه به هنگام عصبا نیت است این سردردها بواسطه اختلالات عصبی بوجود می آید و بهترین روش مداوای اینگونه سردرد ها پرهیز از عصبانیت است .
باید توجه داشته با شیم سردرد علل مختلف دارد و ما حدود 20 نوع سردرد داریم ، که یکی از علل این سردرد ها عصبی است و سردرد های دیگر به علت های دیگری انسان را مبتلا به بیماری می سازد . فشار عصبی یکی از شایع ترین سردرد ها در افراد عصبی می باشد .

« لکنت زبان »
یکی از آثار جسمی عصبانیت لکنت زبان است . یکی از علل لکنت زبان در افراد می تواند فشارهای عصبی ، روحی و روانی باشد بسیاری از افراد هنگامی که عصبانی می شوند بخاطر عدم توازن عصبی به لکنت زبان افتاده و نمی توانند درست حرف بزنند و کلمات را درست ادا کنند .
« فلج های موضعی »
یکی از علل فلج های موضعی فشار روانی و اضطراب ، و واکنش عصبی در این حالات می‎باشد . در مواقعی که اضطراب یا فشار روانی بر فردی وارد می شود فشار حا صله عصبی می تواند عصب های بعضی از اندام بدن را دچار فلج واز کار افتادگی نماید .

در جامعه ما بسیارند افرادی که براثر شنیدن یک خبر ناگوار و فشار عصبی به فلج مبتلا می‎شوند ، یا دستا نشان فلج شده یا دچار فلج مغزی ، فلج مختلف بدن شده اند . این فلج ها یا معمولا قابل درمان نیستند و یا درمان آنها با مشقت فراوانی همراه است و گاه در این موارد معجزه کارساز است و با عنایت خاص ائمه اطهار « علیه السلام » این فلج ها از طریق معجزه قابل درمان هستند .
فشارهای عصبی عوارضی دیگری ما نند بیماریهای خونی ، سکته ، سستی و لرزش اعضاء و بیماریهای دهان و دندان و کاهش قدرت د فاعی بدن دارند .

(نورز اضطرابی)
اضطراب حالتی است که هسته مر کزی خیلی از بیماری های روانی را به وجود می آورد .اضطراب به عنوان یک واکنش من نسبت بک تهدید درونی . که از انگیزه های غریزی ممنوع بر می خیزد. در خود اگاهی به صورت درد روحی احساس می شود. درد به نوبه خود مکانیزم های دفاعی من را بر می انگیزد تا به منظور اجتناب از درد غرایز را تحت کنترل در آورد . وقتی اضطراب ظاهر می شود. مفهوم آن این است که در اندرون شخص چیزی تعادل روانی را در هم می ریزد.

اضطراب هشداری است برای من که یک غریزه نا پذیرفتنی می خواهد خود را به خود اگاهی رسانده و ظاهر شود . این هشدار من را بر می انگیزد تا در مقابل فشار روانی مقاومت کند . اگر دفاع موفقیت آمیز باشد. اضطراب کنترل می شود . اما بسته به نوع مکانیزم دفاعی به کار گرفته شده . شخص ممکن است علایم نوروتیک مختلف نشان دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

لیست کل یادداشت های این وبلاگ